Goodbye Revelstoke

Shit vad tiden går fort när man har roligt! Tyckte de första veckorna segade på i ganska lagom takt men som vanligt när man kommer in i rutinerna och saker börjar rulla på så går tiden fort... Vi åker förvisso inte hem förens på lördag men då vädret här i byn de senaste dagarna har varit ganska varmt och blåsigt har den snö som kom i förgår blivit "förstörd" och inte lika magisk som vi är vana vid så därför lämnar vi nu Revelstoke för denna gång och tar en liten road trip till USA och legendariska Mount Baker.

Det pratas om en 1-1,5m dump där i veckan så vi kan hoppas på en grande finale så att säga!

Jag måste även berätta om en rolig grej från gårdagen då Pelle frågade mig om tips på matchen Vancouver-Calgary i hockey. Jag analyserade läget i 3 sekunder och sa sen "4-2 till canucks, 4an i öppen kasse"...Pelle fipplade in tipset på bet.com och satsade 200 kronor med återbetalning på 25 gånger pengarna....vad tror ni händer?? ;) 4-2 i öppenkasse med 30 sekunder kvar...

Första gången är tipsen gratis...nästa gång kostar det Pelle! Haha! Och jag som aldrig spelat på oddset eller något liknande i hela mitt liv

Löjligt?!

Vår gata, 6th street...svårt att se ut i korsningarna för drivorna

Alltså jag är ledsen - jag kan inte förmå mig själv att framkalla ett uns bitterhet varpå dessa inlägg tenderar till att bli väldigt slätstrukna och mediokra. Jag vet ju att jag skriver som bäst när jag blivit förnärmad av någon idiot till vakt, när någon lapplisa varit i farten eller när jag varit tvungen att betala 20 spänn till någon j-la garderob när man ska äta på restaurang...men inte ens tanken på dessa saker kan få mig hätsk.

Till och med alla de dudes som man ser här (dvs. i princip varje Kanadick/kanadensiska) framstår som charmiga och inte som fullständiga idioter som jag annars skulle ha tyckt när man får stå ut med deras fullständigt innehållslösa samtal i gondolerna...

Dude 1: Hey dude (2), whaz up?
Dude 2: Totaly awesome dude (1)! How are youuu?
Dude 1: It's like, yeah man...crazy fucking shit! Fucking great maaan!
Dude 2: Höhöhö, yeah dude (1) totaly!
Dude 3: Need a puf?
Miss Dude 1: It's so great, like we came down the gondola and it was totaly awesome!

Nä, det är bara löjligt helt enkelt - så här mycket snö är helt galet! Så jag kan inte göra annat än att gå runt och småle och mysa...kan ju också vara den här "puffen" (joint, haschcigg) som ska puffas på hela tiden på berget som grumlar ens sinnen - passiv rökning kallas det?!

De senaste dagarna har vi varit uppe i naturreservatet Rogers Pass som är ett grymt ställe helt enkelt. Inga liftar på mils avstånd borgar för att få köra rätt orörda linjer, speciellt i nordamerika där gemene man helst skall ha drive-in-skidåkning och att tura uppför på egna ben i timtal är helt otänkbart...det enda det kostar är parkeringstillstånd och blod, svett och tårar på vägen upp.

Dag 1: Jag och Drutten tog med oss Rickard, Helena och Cattis för att ta en tur i Loop och upp på Bonney glaciären. Förra gången jag gick där fick jag slita tungt med för smala stighudar men denna gång gick det fint och vi kapade tiden upp med dryga timmen. Kan också ha varit att jag slapp släpa på Georg denna gången men mest tror jag att det var för att vi kände oss jagade av dessa två väsen...ett skogstroll och en japans snöapa!

Ingen klarblå himmel gjorde att nedfärden blev lite skakig (utan sikt) men snön var grym och nästan helt ospårad. Någon "turget" hade dock hunnit vara först och lagt något spår - men så länge han även gjort ett fint spår i skogen på väg upp så är det helt okey för min del! Några bilder från nedfärden kommer här...

Cattis spårar ned genom knädjup puder från Bonney glaciären!


Helena carvar!


Rickard (teletubbie)

Faceshot?

Rickard hoppar ut för en klippa...ingen ovanlig syn

Avslutade dagen med gruppfoto nere vid highwayen som vi började vid. Total stighöjd var ungefär 1 000 m vilket kändes i kroppen dagen efter.

Dag 2: Stoke;ad av nederbördsmängen kravlade jag mig upp ur sängen vid 7....något som min kära room mate inte prioriterade förens klockan 11, men det är ju hans förlust! Och vilken förlust sen...skiddagen krossade föregående dag med hästlängder. Vi loggade in som brukligt på Rogers Pass visitor center och killen som hjälpte oss tipsade om ett åk som heter "Avalanche"....grymt fräckt namn tyckte jag och Kalle så vi sa "sure" och så bar det av. Turen började med 1km spårande i djupsnön längs med Highway;en och redan då förstod jag att vi skulle få en grym upplevelse på vägen ner....i botten låg 40-50cm lätt fluff!

På vägen upp swischade några tidiga "kottplockare" förbi tjoande genom skogen och det såg minst sagt lovande ut. Vi började stigningen vid Highway 1 på +1300m ungefär och traskade upp till +2150. När vi sedan packat ner hudarna och gjort oss i ordning väntade 500 fallhöjdsmetrar av magi. Snön forsade runt oss på vägen ner och för varje sväng var det svårt att få någon luft då snön bokstavligen sprutade en i ansiktet - snorkelföre, check! Vi åkte ner till +1650 och tog lunch innan vi klättrade upp till toppen igen och körde hela vägen ner till botten...med 850 höjdmeter sann glädje!
Djupt Kalle?? Som fan..

Härligt när snön piskar på bröstet...
Fjäderlätt snö


Kalle i full kareta ner genom en fin glänta i skogen
Snorkel Karl? Ja tack!
Faceshot


Fint flut med Kuron även när det flackar ut lite :)


När jag kom tillbaka till lodgen i Rogers Pass, där den andra gruppen svenskar (som filmat till en tävling på en annan bergssida) satt och käkade nachos och drack en öl, blev jag nästan tårögd. Mitt livs bästa dag helt enkelt! Sådan snö som jag böra drömt om och sett i skidfilmer. Löjligt helt enkelt!

Och nu snöar det ännu mer här hemma i Revelstoke, de pratar om 30-40cm till i morgon - kan nog bli bra på berget eller vad tror ni? Skönt att ha tillgång till lift också...

Som sagt, det är löjligt!

Fan vad fort du åker

Montanaridge för några timmar sedan, sista turen upp innan vi avslutade dagen med pisten ner

Jag och Drutten tog en mysig liten road trip till grannbyn Golden och skidanläggningen Kicking Horse i lördags kväll. Laddade upp med ett besök på Tim Hortons och inköp av kaffe, dounts och muffins och körde sedan de ca 15 milen genom bergen. Smutt! Något som man förundras över är att långtradarna dyker upp i baken på en i nedförsbackarna när man själv kör dryga 100...inte så vanligt i Sverige kanske att man blir omkörd av en trucker - men det händer här!

Vi fick två helt ok dagar, vana som vi är med löjliga mängder snö var vi dock lite besvikna på just den varan. När det snöade 10 cm i Kicking natten mot måndag hade det snöat 30 cm i Revy....men det var skitkul att se något annat och åka lite mer brant terräng! Dessutom fick vi mysigt häng på ett slokigt motell i Golden, pizza och läsk i varsin queensizesäng framför Super bowl...härligt!

Elias, en nystiftad bekantskap som gör säsong i Kicking Horse


Jojje trycker ifrån en pudersväng på väg ner från T1 (terminator peak)


Jana vet hur man jobbar med kameran


Borta bra men hemma bäst som man säger...idag var vi återigen tillbaka i Revelstoke och fick en underbar dag med sol och underbar snö när vi turade ut lite. Närmast anläggningen hänger det mest lata dudes och haschrökande ligister på brädor och dom vill man ju gärna slippa så vi tar på stighudarna och hudar ut en 30-40 minuter så slipper vi dem.
Pelle ser lite sliten ut vid sista uppfarten till Montana Peak


Pelle får lön för mödan på vägen ner dock. Ser ni lavinkäklan till höger - den är resultatet av min nedfärd genom rännan till vänster om klipporna.


Pudersvängar ned för Montana


På väg ner från berget idag passade jag på att trycka på lite i pisten, det är ju som kul det med - få känna fladdret i byxbenen och se dubbla horisonter när man kommer ner...

När vi kom till botten och började prata om hur fin dag vi haft jag och Pelle var det en kille som gled förbi och frågade om vi var svenskar. Sen sa han "fan va fort du körde i pisten"....jag frågade om han blev rädd när jag körde om honom och garvade, skyllde på tyngdlagen och sa att jag inte kan åka långsammare...en rolig kommentar dock! Kanske det bästa med hela dagen :)
Bränna pist är också najs!



I morgon ska vi nog åka till Rogers Pass - det kommer bli grymt!

Hjälp! Jag tynar bort...

Min blick i morse var inte speciellt skarp, med trötta steg hasade jag mig genom korridoren mot toaletten för att göra delar av morgontoaletten (nr 1). I spegeln kunde jag skymta en straffånge från Sibirien...eller var det en Orch från sagan om ringen, svårt att säga med så mycket sömn i ögonen - blicken var som sagt inte speciellt skarp! Ställde mig nyfiket på vågen och konstaterade - 95,7 kg What? Nog för att vi typ går i berg i 6h om dagen och käkar en apelsin och två dubbelmackor men jag kompenserade ju det igår med 2000 färska kcal på McDonalds... Idag fortsätter kampen i "biggest looser" när vi traskar runt i 5h till. Hörde jag en skål? Trevlig helg!

Soliga dagar och två målade fågelholkar

Jisses vad jag är mätt, ligger i sängen och kippar efter andan. Ganska konstigt med tanke på att jag ätit 4 rostade brödskivor till frukost och inget mer innan middagen som jag gjorde nu vid 8...det blev en rejäl laddning Georg special (dvs pasta med tomatsås, bacon och mozarella). Dagen har annars spenderats som en bakis/vilodag med en lååång promenad för min del, runt big eddies, till golfbanan och tillbaka...någonstans kring 12km skulle jag tro. Våra kära norrbaggar har också lämnat oss idag (vilket förklarar baksmällan då vi firade av dem igår) åkte till Calgary för att sedan resa därifrån i morgon....tråkigt! Men det blir troligtvis reunion i riksgränsen helgen innan påsk så det blir nog bra!

Vi har i alla fall haft några riktigt fina dagar här på senaste, sol och klarblå himmel möjliggör inte bara fina bilder utan även lite hårigare åk som vi väntat på att få göra. Däribland "brown shorts" och ett riktigt fint åk som kallas "Mad cow ridge" vilket ingen har åkt på en månad för det varit så mycket snö...vi var först upp och la första spåren. En grym känsla att kunna stå på i en oåkt ränna, lägga 5-6 svängar och känna sluffet (översta snölagret som lossnar och spolas ned) komma farande i ryggen på en.

Det har blivit en hel del turande och Drutten (jojje) börjar vara ganska less på det kan jag tro. Nedan kommer en bildserie från Montana ridge...ett fint åk med öppna ytor, ganska lekfull terräng och mindre klippor.

Pudersvängar....observera det lilla molnet som når upp i den blå himmelen ovanför mig till vänster i bilden...det är snön från 3-4 svängar bak...så lätt är den! :)

Jag laddar ut för några klippor, grymt skönt!
Lyckas sätta landningen också, kanske lite i baksätet men i alla fall!


I morgon går vi in i nästa snöovädersystem så det kanske inte blir så mycket bilder på närmaste tid så håll till godo med dessa soldränkta bilder tills vidare!

Jana spanar in trädhoppet åt Carro..


South bowl med Colombia river nedanför


Avslutar med att ge er resultatet av några dagars fipplande med pensel och färger. Jag frågade Christine innan de åkte till Mexico om jag fick måla en fågelholk till hennes samling vilket jag fick! Så nu har de två nya svenska varianter på fågelholkar här nere. Jag valde att måla en klassisk faluröd stuga med vita knutar och sen gjorde jag en specialare med svenska flaggan på den andra....resultatet ser ni nedan! :)

Tror ni någon skulle vilja flytta in...?

RSS 2.0