Final countdown

Nu sitter jag på en A&W (hamburgerhak med gratis Wi-Fi) downtown Vancover och försöker döda några timmar innan flighten hem mot gamla Svedala...

Lite vemod och halvångest eftersom jag lämnar efter mig grymma snöförhållanden men samtidigt väldigt glad att jag fick en sista meter med snö sista veckan i Revy. Samma dag som Sebastian drog hem kom Peter (min australienske vän) på besök och vi fick några grymma dagar med åkning i systemet på RMR, lite backcountryturande och även turande i Rogers Pass...på RMRs hemsida rapporterar man om 88cm senaste 7 dagarna och ja, det är definitivt inte någon överdrift - snarare tvärt om!

Begreppet pungdjupt får en ny innebörd! Pete i Montanaskogen (montasami)


Swim Pete, you can do it!

Avslutningsvis vill jag delge ett stort tack till "Nordic Skibums Revelstoke" som under mina veckor i nordamerika bidragit som en stor inspirationskälla på denna blogg vilket har hjälpt mig att att hålla uppe bitterheten och därmed få den krydda till språket som jag så gärna eftersträvar! Det är lite dubbelbottnat för utan er hade jag inte kunnat skriva så bra men samtidigt hade jag gärna sett er frånvaro på berget och låtit mig ha "min" snö i fred!

Extra roligt måste jag säga att det var när jag under de senaste dagarna noterat att ni själva börjat kalla varandra för IDIOTER uppe på berget...då har ju verkligen mitt budskap fått genomslagskraft vilket är skitkul!

Nu ska jag hem och sura på jobbet, men redan om två veckor är en heli-helg bokad i Shithellfjäll så he blir nog trevligt!

Peace out!

Röd markering, uppspår. Grön markering, nedfart! Turdag i Rogers pass med Pete på McGill.


Jorå, he dumpar!


Skogen ner genom McGills Paths, riktigt trevlig och lekfull åkning!


På väg upp genom skogen (Cedars). Magiskt!


Kör en pillow line på Swedish ridge avlutande åket i Revy.



Rekord! Tack Nordic skibums för det!

Ojoj, vad hände här då? När man kom hem från backen idag hade bloggen besökts av rekordmånga och kommentarerna strömmat in....

Troligtvis har mina unga vänner som åkte med till Mt Baker länkat till min blogg på deras facebooksida (jag är ju för gammal för att fatta sådana nymodernigheter) vilket resulterat i att någon i den gruppen sett detta och länkat vidare på gruppens facebook sida....boom-bala-bang och helt plötsligt var man den mest hatade människan i Revelstoke! Tack grabbar för den, hyran på bilen övergick precis från "kompispris" till normal taxa... ;)

Nytt rekord! Min annars ganska blygsamma åskådarskara förvandlades dramatiskt över natten.
Kul! Nu tar jag upp kampen med blondinbella! Sponsorerna lär stå på kö...?

Så hur som helst. Ni som inte känner mig över huvudtaget och bara tolkar orden i inläggen och inte kan se bakom dem. Luuugn. Andas in. Andas ut. Djupa andetag. Så ja - bra, nu kanske ni börjar vara redo för mitt budskap?

Ni som känner er träffade skall inte alls ta mina ord personligt och om ni gjort det och känner er sårade ber jag synnerligen om ursäkt för detta. Om någon av er hamnat på bild eller blivit omnämnd på ofördelaktigt sätt ber jag även om ursäkt för detta. Att ni inte kan se ironin i mina inlägg och framförallt min självdistans är beklagligt då jag driver med mig själv minst lika mycket men det verifierar mina tidigare teser som jag upptäckt i mitt hockeylag, att yngre människor (speciellt födda på 90-talet) är dåliga på att tolka ironiska inslag i vardagen. Rätt eller fel?

För det första var det aldrig meningen att någon annan än mina närmaste vänner och de som känner mig skulle läsa om mina eskapader här i nordamerika. De vet att jag försöker låta bitter i mina inlägg och i och med det driver med mig själv och mitt norrländska arv - det vill säga bitterheten. Jag skriver bäst (läs: roligast?) när jag anspelar på bitterhet. Men jag hoppas verkligen inte att jag upplevs vara en bitter gubbe av de som anser sig vara mina vänner.

Jag har inget imot svenskar och norrmän (eller någon annan nationalitet för den delen) men kan ju se hur saker och ting förändrats här i Revelstoke då detta är mitt tredje år här. Det enda jag är bitter över är möjligen att fler skandinavier resulterar i att mer lössnöåk i backcountryn blir uppspårade snabbt eftersom vi alla verkar ha samma intressen. När australiensarna härjade som mest här var deras focus på något helt annat så åken fick vara i fred betydligt längre. Så ja, det är lite tråkigt men högst förståligt att ett skidberg förändras i och med att det blir mer populärt och omtalat. Men jag är glad att jag fått uppleva berget i dess tidigare år, utan hordar av skandinavier. För när jag åker iväg utomlands tycker jag det är mer scharmigt att höra andra språk än mitt modersspråk.

Sen hör det väl ungdommen till att tjoa och tjimma på berget. Tro det eller ej men jag har också varit ung en gång i tiden och tyckte det var skitfräckt att hoppa runt i djurdräkt (fick dock aldrig någon av mamma i julklapp tyvärr) och åka formationer ner för pisten. Tyvärr är den tiden förbi för min del så nu koncentrerar jag mig på skidåkning och återhämtning och finner inget större intresse i att festa och dricka mig redlös. Jag pallar helt enkelt inte med det och behöver min vila.

För den sakens skull sitter jag inte själv och tjurar i någon källare utan har faktiskt haft det riktigt trevligt här i Revelstoke även detta år! Tro det eller ej....

Peace and love!

P.S. "Dude" helt underbart att Du skriver om dålig självdistans och att inte kunna tyda ironi...priceless! De facto att jag har färgglada skidkläder själv och klankar ner på alla skandinavier som ser ut som julgranar, det får inte dig att tänka i banor om självironi? Jag är fullt medveten om mina begränsningar i skidbacken, urkass på att droppa - det gör för ont, halvkass teknik men skulle nog inte vilja kalla mig nybörjare i alla fall. Bamsekram! D.S



Mt Baker

Tack för 104 cm snö på två dagar, det var vänligt i överkant! Men det uppskattades något otroligt mycket!

Väderprognosen för Mt Baker visade på snö och det fick vi. Dessutom bjöds det på en blue bird dag, den sista så då åkte kameran med och mina kära resekamrater var ruskigt peppade på att fastna i linsen!

Eftersom en bild säger mer än 1000 ord tänkte jag inte orda mer, det var äckligt bra som många redan förstått av sneak peak bilden jag la ut på facebook. Här kommer den igen samt några fler!

Erik "the viking" njuter i lite fluff


Mt Baker - en vulkan. Egentligen åker man inte på själva Mt Baker som namnet
anspeglar på men det är en vacker vy när det spricker upp och man får se
härligheten!


Var är Jonathan..? Tittut!?

Sebastian med sina nya lagg flyter på lite för bra i pudret - blir inga bra bilder!


Jocke carvar puder, tyvärr med oskärpt fotograf så skärpan blev där efter..


Faceshot? Jodåsåattee....


En teletubbie med perfekt manchester - "manchester är en stad i England"
varför slösa energi på det när man har puder?


Jonathan i midjedjupt!


Dagens åkning var ej liftburen, bara att gå upp till toppen för att få gudomligt lekfull
terräng hela vägen ner och sen upp en gång till!


Uppe på toppen, skön vinddriva


Mycket potensiella linjer spotades på vägen upp, denna öppna yta låg fint i solen och Jonathan
fick äran att lägga första spåren


Erik kommer efter...


Grymmersch väder och galet fin dag i bergen!




Sa jag att Mt Baker har störst snödjup i hela världen just nu, ca 250 inch i basen


Det finns de som är klipp-kåt och så finns de som bara är kåt. Sen finns det Jocke...


Jocke klämmer av en +7 meters klippa och claimar den hela vägen ner till botten, grymt kört och ganska
så mjuk landning eller?


Knatte, fnatte och tjatte? de 3 bockarna bruse? Bröderna Dalton?
Sköna snubbar iaf - Jonathan, Erik och Jocke


Jag har svårt att vara bitter efter en grym resa till Baker men det är ju lite trist att fotografen aldrig hamnar på några bilder själv. Eller ja, några bilder har väl tagits på mig och lagts ut på nätet men inga som helst actionbilder dessvärre. Ni får leva med film i stället men just nu blir det inget mer - mjukvarans testversion har gått ut och funkar inte längre ;)

Summerade kostnaderna för resan då jag lagt ut allt på resan. 1380 SEK (per skalle) för mat, boende och bensin känns som en riktigt bra deal!

Nu går ögonen i kors och i natte ska jag upp och köra sebastian till busstationen - det är goodbye swetheart med andra ord! I hate goodbyes!

Ciao...

//M

RSS 2.0