Luleå på kartan!

Här sitter man och dricker en lokal pilschner i fotöljen efter en hård dag på berget som jag kanske berättar lite mer om senare. Har väderkanalen på snurr som sedvanligt och skall precis fälla tillbaka ryggstödet i liggläge när bilder från Lulea, Sweden dyker upp på TVn....

Hur coolt är inte det?!
 
Fram me kameran - klick, klick, klick! Lulea, Sweden - joråsåatte..!
 
Kanadickerna var uppenbarligen mäkta  imponerade över instrumenten som tillverkats i is ute på Gülzauudden ca 500 m från min lägenhet....de hade dock inte riktigt koll på läget. De sa att "the consert will be held at the icehotell, just outside the artic circle"....sedan konstaterades det att det var bland de kallaste platserna i landet. Kanske man borde kontrollera sina källor? Det är ju trots allt journalistik de sysslar med?
 
Men ändå - Swedish Lapland levererar! :-)
 
Jag och Tor tar nog en liten roadtrip över helgen till Sundree som ligger norr om Calgary och hälsar på ett äldre par som heter Sylvia och Gary. Tors kompis Jörgen bodde hos dem när han var i Kanada ett år och studerade på högstadiet. Hälsade på dem innan vi åkte hem första året jag var här.
 
Trevlig helg på er! 
 
//M
 

Kommentarer
Postat av: Karin Åberg

Hej
Jobbar som pressansvarig för Ice Music o fick tips av Lars Huring om ditt inlägg, Kul att det sänds i Kanadensisk tv! Vet du vilken kanal det var? Men synd m så mkt faktafel. Det är ju i Luleå!
/Karin

Svar: Hej Karin och Viveka! Kanalen heter theweathernetwork (CTV) och sänds över hela Kanada. Det snurrar väder dygnet runt med inslag från världen över en gång i halvtimmen, typ väderkatastrofer, norrsken eller ja...isinstrument i luleå... :-)
hemsidan deras: http://www.theweathernetwork.com/
Sunken

2014-01-25 @ 10:35:01
URL: http://www.icemusic.se
Postat av: Viveka Sjölund

Hej, jag vill också veta vilken kanal det var :-)

2014-01-25 @ 13:42:22
Postat av: martin

Hej Karin och Viveka! Kanalen heter theweathernetwork (CTV) och sänds över hela Kanada. Det snurrar väder dygnet runt med inslag från världen över en gång i halvtimmen, typ väderkatastrofer, norrsken eller ja...isinstrument i luleå... :-) hemsidan deras: http://www.theweathernetwork.com/

2014-01-26 @ 07:25:37
URL: http://langastorasvangar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0