First day ending up with hockey night

På grund av svaga knän, dåligt psyke och jet-lagg blev det ingen skidåkning första dagen i Revelstoke utan en soft dag med lite häng och utforskning av schtaan. Rätt skönt att ta det lite lugnt och vädret var inte heller så kul så det kändes inte som att man missade någon riktigt bra åkning heller.
När vi inhandlade bira på en spritbutik blev vi hånade av kassören för att småkronorna var så dåliga i VM senast. Och han gjorde även misstaget att fråga när vi skulle vinna OS...jag förklarade för honom att vi faktiskt vann senaste OS och det var då han gick på småkronorna i stället...vilken jävla idiot! Men han gav oss tips om juniorhockey med Revelstoke Grizzlys senare på kvällen så han var väl på det stora hela en rätt hyvens kille!
Revelstoke Grizzlys lirar i någon juniorliga och har inget A-lag. Däremot tar man det inte så oseriöst bara för att det är juniorhockey. När vi betalat oss in på matchen möttes vi av en härlig inramning och man kunde verkligen känna den kanadensiska hockeystoltheten i väggarna. Givetvis köpte vi ölbiljetter och intog plats på läktaren som kallades beer garden - det var där man fick dricka öl under matchen, suveränt! :)
Matchen kickades igång efter snyggt intro (där har StiL en del att lära sig) och en line up med nationalsång och svajande kanadensiska flaggor. Patriotismen spirade och matchen blåstes igång. Kul att se skillnaden mellan nordisk hockey och transatlantisk...det är verkligen full fart på rören (även om jag tyckte att många inte höll någon högre klass på själva åkningen) och spelet skall ner i motståndarnas zon...känns ju naturligt för det är där målen kommer?! Ingen som helst uppbyggnad av spelet med bågar och passningsfickor som i sverige. Här var det högst ett pass innan offensiv zon och så rakt in på mål. Första perioden var dock halvseg där motståndarlaget (princeton eller något liknande) tog ledningen i 4-5. Grizzlies svarade med ett rätt snabbt mål till 1-1 och det var resultatet efter första.
I pausen drack vi bira och var högst delaktiga i pausunderhållningen som bestod av en man som sprang runt på isen med en tryckluftskanon och sköt ut t-shirtar...undertecknad försökte göra sig stor och höll ut labbarna när mannen på isen siktade upp mot vår läktare. Sekunden senare hade jag lyckats lägga beslag på en tischa...sjukt snygg, ska lägga upp en bild framöver.
I andra perren drog motståndarna ifrån och det blev märkbart mer irriterat på planen. På bilden ses lite gurrgel framför mål (notera även måldommaren bakom målet - vilken organisation man har, på våra matcher med StiL är det ibland problem att få två pers till sekretariatet..). Under andra perioden noterade jag även att man hade en "pressläktare" uppe under taket där en något korpulent man med rutig flanellskjorta satt och refererade åt lokalradion.
Kändes som att hemmalaget inte kom upp till normal standard (man leder trots allt ligan stort) denna kväll och mot slutet blev det ett par fighter. Den sista var väldigt märklig...i mittzon börjar de två ungtupparna med att prydligt ta av varandra hjälmarna - man hjälper alltså varandra av med respektive hjälmar...sedan drog en våldsam fight igång och avslutades med att båda kämparna i princip kramade om varandra och hjälpte varandra upp från isen...uppgjort? Bara för publiken? Eller bara jävligt gay??
På det stora hela var det iaf väldigt kul att se kanadensisk hockey. En perfekt sysselsättning när snön uteblir.
Vägg i väg låg dessutom curlinghallen som vi lär spendera en del fredagskvällar i - återkommer med reportage från "källarfamiljens" mästerskap.

Over and out!

Kommentarer
Postat av: John

Duuu! Anders hyttar med näven och säger att du måst komma hem! Du har diskvecka!

2010-02-01 @ 07:54:05
Postat av: Furu

Finns precis hur mycket potential i denna blogg som helst. Perfekt att bòrja dagen med.



/A

2010-02-01 @ 07:54:36
URL: http://unabellavita.blogg.se/
Postat av: Partanen

Hehe! Way to go Sunken! Kul läsning!

2010-02-01 @ 10:21:57
Postat av: Peter

Fasen va nice. Håller med Furu att detta kommer bli en kanonstart på dagen.

2010-02-01 @ 13:01:01
Postat av: Lilleman

Riktigt kul läsning och även om jag är av den äldre skolan försöker jag mig här på att kommentera inlägget mest för att få lite träning i själva inläggandets konst. Måste säga att jag först blev lite besviken på din avsaknad av skidåkarambitioner, gå omkring och drösa en hel dag... tänk om jag skulle göra det på mina 3 skiddagar! Men sen insåg jag att ju mindre skidåkning desto mer potentialläsning blir det. Keep up the good writing!

2010-02-01 @ 17:27:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0