Ski porn

Vi har haft ett gäng fantastiska dagar här i Revy med sol och blå himmel. I säkert en vecka har det varit soligt nu vilket i och för sig är skönt på många sätt men det är moln, snö och dålig sikt vi vill ha nu för det är snö som vi behöver. All tid som vi inte är i backarna ägnas åt att be till snögudarna om mera snö. Jag har till och med offrat ett par solbrillor då jag klättrade upp i en lyktstolpe för att komma lite närmare gudarna och gav dem en liten show på vägen ner..


Ungefär 0.3 sekunder efter denna bild togs hade mina solbrillor, som jag säkrat på ett bra sätt utanpå mössan uppe i pannan, ramlat i backen och fick sig en liten skråma (jag vet, ser lite pluffsig ut på bilden men det måste vara skägget eller en jävligt dålig vinkel av fotografen för jag har tappat flera kilon sen jag kom hit - om ingen tror mig får jag vika ut mig i mitt nästa nummer av bloggen haha)

Dagens bloggrubrik antyder att det finns lite "vuxet material" i innehållet men jag ska vara ärlig och säga att det mest var ett desperat försök att få upp statistiken på antal besök per dag genom att "ragga" lite externa läsare från nätet. Enligt statistiken som finns tillgänglig för mig här på blogg.se är det väldigt tydligt att antalet besök per dag går ner kraftfullt på helgerna vilket jag tolkar som att ni som läser detta nu borde jobba istället för att läsa mina meningslösa inlägg.

De senaste dagarnas upplägg har varit att stiga upp på morgonen i ganska bra tid, äta en frukost och packa i ordning matlådan för dagen (jag ska blogga om min typiska matlåda nästa gång). Sen packar vi ryggan och går ner till korsningen McKennzie och 3rd  street där bussen utgår ifrån. När vi kommer upp på toppen har vi satt skidorna på ryggen och vandrat ut i backcountryn i ca 1 timme. Väl framme i Montana bowl har vi tagit en repa från Montana ridge ner i dalen och börjat gå upp igen mot Kokanee-toppen där vi tagit lunch, lite beroende på vad klockan är. Så här kan utsikten se ut när man sitter och käkar sina mackor och nudlar...inte helt fel! :)

Så här ser det ut ner mot Kokanee bowl

Så här kan det se ut på norrsidan i highway bowl.

Efter lunch är det bara att vandra vidare en 20 minuter ungefär upp till toppen där vi gör oss redo att droppa in i "facet" som vi sett ut på vägen upp.

På vägen ner kan det se ut något sånt här:

1. Sunken droppar in över en snöformation och en gran.
2. Sen kan man välja att åka stora svängar...
3. ...eller hoppa klippor som Gerog. Han gillar att hoppa ut från klippor. Men ibland missar han.
4. Georg kan även svänga så snön yr - jättefint!
5. Jag på väg ner från Montana ridge med mina Dukes 207. Perfekt före denna dag!
6. Me me me...
7. Ibland går det fort och man får surfa på tailen...
8. AP (Alf Petter) är en norrman med egendesignad hjälm..han gillar att hoppa ut från saker också.
9. Men det går inte alltid så bra...
10. ...inte för mig heller!
11. Då är det bara skaka ut snön ur skägget

Men för det mesta är det bara jääävligt bra:)

Sen gör vi så ett par gånger till och får oss en 3-4 åk på en dag men det är riktigt fina åk och kroppen är helt slut när vi åker tillbaka in i liftsystemet och tar oss ner mot bussen hem. Väl hemma igen väntar matlagning och skönt häng framför OS sändningarna innan man somnar ovaggad för det mesta runt 22 tiden.

Ikväll lirar Sverige mot Slovakien - vi är heltaggade! Var tidigare nere på pubben och kollade lite Kanada mot Ryssland...Kanadensarna var helt tokiga och det vore kul att få spöa dem i semifinalen! Go Sverige go!

Later dudes!

Kommentarer
Postat av: Lilleman

Här en förmodligen sorgligt okunnig fråga från nån stackare som mest hela tiden sitter framför datorn och "jobbar" (betydligt roligare än att tala om för UL att man blir "lite sen och dyrare" men inte lika roligt som att vara i "Revy"). Vad är cat skiing operation som man ska respektera? ska alla operera sig som catwoman och smyga omkring i skogsbrynen eller?

2010-02-25 @ 07:10:05
Postat av: sunken

Lilleman...axel?



Cat skiing area är ett område där resortet erbjuder folk att köras ut i en stor pistmaskin/bandvagn. För ca $400 blir man uppkörd med bandvagnen ett antal gånger på en dag - jävligt dyrt och ovärt det när vi kan gå ut i samma område på 30-60minuter. Sen får de stackars jävlarna som köpt deras tjänst åka i i spårad terräng efter oss som redan varit där. De blir lite sur när vi är där men de kan liksom inte förbjuda folk att åka ut dit när det är så nära skidområdet. Så nä, ingen catwoman här inte.

2010-02-25 @ 07:23:54
Postat av: Gunar

Fina åk! Du måste också börja ta klipporna, det såg jäkligt nice ut

2010-02-25 @ 08:54:51
Postat av: Balboa

Jag tror dig inte. Upp till bevis! Snaskigt ska det va!

2010-02-26 @ 17:16:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0