Pow pow

Äntligen kom den, en riktig kanadensisk dump med snö!

Det har snöat och blåst de senaste dagarna, sedan torsdag tror jag och vi har åkt en del bra åkning. Igår var löjligt bra men lite blåsigt och snöigt så vi var dyngsura på eftermiddagen när vi åkte hem med fullständigt sönderåkta lår.

Snön fortsatte att dumpa under eftermiddagen och natten så jag och Georg ställde klockan på före fan för att möta upp den förväntade kön till liften. Mycket riktigt ringlade kön lång redan när vi kom dit men vi lyckades komma oss upp bland de ca 50 första (+/- 20st). På vägen upp i sista sittliften var synen minst sagt upphetsande. Ungefär 30-40cm lössnö i den pistade pisten under liften och skidpatrullen hade fullt upp med att säkra områden utanför pisten. Efter ett fullständigt magiskt åk där man kunde i princip strait line;a hela vägen ner i pudret var benen fulla med mjölksyra och pisten fullständigt uppkörd.

Eftersom på dagen släppte skidpatrullen på avspärrningarna och vi bjöds på magisk åkning. Därför blev det inte heller så mycket bilder med den hets över puder som rådde. Men ni som äcklats över tidigare bilder kan tänka er dem och gånger tio (x10)...

Stannade dock på ett åk som varit stängt i två dagar och tog några bilder. När jag klev av skidorna för att rota efter kameran i väskan var det pungdjupt puder - helt sjukt! Tor vår norske vän hoppade ut från en liten driva och fick finfin framvikt - riktigt fotogenique måste jag säga!

Om man söker på google efter faceplant så är det denna bild man får fram. Notera hjälmen som sticker upp 1/4 över snön, skidan har precis löst ut och är på väg uppåt. Men oj vilken mjuk landning!



Skön landning i ca 80cm löst powpow!



Som sagt mycket snö! Och en glad snögubbe...


Det var helt enkelt en fantastisk dag idag, kan inte påpekas nog många gånger! Avslutar med en idolbild på Styv Stake aka Jörgen som myste på med oss andra i solen idag!

Dags att lägga sig och sova, vila upp sig inför en underbar bluebird dag i morgon också!

Hade!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0