Från Blue bird till snöfall

Vad ska man säga? Förra året hade man 25 av 30 dagar med puder - i år är det väl omvända förhållanden men jag är inte bitter! Senaste dagarna har det varit strålande sol och blå skyar...det är svårt att klaga över det även om det inte dumpar på oss. Jag är även glad för Pers skull som varit här med sina polare och kört skoter i veckan. 3 av 4 dagar med strålande sol och bra sikt var nog det bästa de kunde få med tanke på snöförhållandena. De verkade då relativt nöjda när jag vinkade dem adjö igår kväll...

Ju längre ifrån ett snöfall vi kommer desto längre ut från skidsystement måste man ta sig för att hitta någon åkning. Igår turade vi ut till montana bowl och körde en sväng ner för Mad Cow ridge. Sedan klättrade vi upp igen på Swedish ridge och käka lunchmacka i solen för att åka ner i skuggan där solen inte påverkat snön allt för mycket. Det var ungefär vad vi hann med eftersom vi inte stod och hängde på låset när liften startade...så kanske 5-6 km promenerande i bergen för ca 10 bra svängar?! Hmm, men bra träning dock!

Här är några bilder från dessa åk, inget magiskt puder direkt men en del lite mer teknisk åkning kanske man kan kalla det. Sluff (det översta lösa som rasar ner när man svänger), skare och gamla spår...kan vara utmanande när man ska ta sig ner genom en ränna eller en trång passage.

Hank the tank - droppar in i rännan på Mad Cow ridge


Några svängar ner...


Långt i från episkt..?


Bassi spanar in sitt åk ner genom en trång ränna


Fegar sig ner...


..men kommer ut i botten helskinnad


Rille på toppen


Rille speed-checkar...

...och hoppar ut!

Nordic skibums har enligt källor setts dansa "snödansen" på en lokal pub i tisdags natt och jag vette fan, men det verkar bära frukt för nu snöar det igen. Kanske det första bra som de åstadkommit här denna vinter? Vi får väl se hur mycket det blir - skulle behövas en så där 40-60 cm på några dagar för att få stället åkbart igen.

Men annars har jag ett par riktigt fina pistlagg som jag nyinköpt innan resan, ett par Scott Mega Dozer. Går riktigt fint i pisten men kanske inte lika smidiga i tät skog och puder ;) Enligt säkra källor ska det dock vara "världens bästa skida"

Nu säng och ladda för morgondagen!

//M

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0