Last spike!

Det är namnet på den lättaste pisten som Revelstoke Mountain Resort har att erbjuda, om man ska tro på pistkartan och alla skyltarna. Det är egentligen en lång transportsträcka som sveper igenom hela södra sidan av berget. Men när man tävlar ner, sittande i störtloppsställning (orkar inte vara sittande hela vägen dock) och med en snitthastighet på 50 km/h är det en av de tuffaste utmaningarna man kan få för sina lårmuskler här omkring!
 
Last spike - inritad med mangenta. Inte mindre än 15,2 km lång.
 
Åket börjar vid toppen på 2225 m höjd och avslutas nere på 512 m. En vertikal fallhöjd på 1713 m som sprids ut över 15200 m.

Dagens sista åk blev en tävling mellan Norge och Sverige och ni kan ju gissa vilket land som tog hem medaljen? För att göra det lite mer spännande hade jag sponsrat Tor med en tuneing av hans skidor (slipning, valla etc.) dagen till ära med vad hjälpte det när Newtons 2:a lag fick jobba med mina 100 kg....
 
En ganska lätt seger faktiskt och vi har spelat svenska nationalsången hela kvällen. Vi blev dock smått chockade när vi stoppade klockan och såg att det tagit ca 18 minuter att ta sig ner....inte undra på att låren nu känns som ett par ruttna stockar i piteälven.
 
I morgon kväll ska jag och norrbaggen vara babysitters för en obstinat liten tvåårig tjej - får se hur det går?!

Kommentarer
Postat av: Annika Sundvall

Ha ha ha, där fick man dagens goda skratt. Tack för det :-)

2014-01-31 @ 19:08:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0