Fan vad fort du åker

Montanaridge för några timmar sedan, sista turen upp innan vi avslutade dagen med pisten ner

Jag och Drutten tog en mysig liten road trip till grannbyn Golden och skidanläggningen Kicking Horse i lördags kväll. Laddade upp med ett besök på Tim Hortons och inköp av kaffe, dounts och muffins och körde sedan de ca 15 milen genom bergen. Smutt! Något som man förundras över är att långtradarna dyker upp i baken på en i nedförsbackarna när man själv kör dryga 100...inte så vanligt i Sverige kanske att man blir omkörd av en trucker - men det händer här!

Vi fick två helt ok dagar, vana som vi är med löjliga mängder snö var vi dock lite besvikna på just den varan. När det snöade 10 cm i Kicking natten mot måndag hade det snöat 30 cm i Revy....men det var skitkul att se något annat och åka lite mer brant terräng! Dessutom fick vi mysigt häng på ett slokigt motell i Golden, pizza och läsk i varsin queensizesäng framför Super bowl...härligt!

Elias, en nystiftad bekantskap som gör säsong i Kicking Horse


Jojje trycker ifrån en pudersväng på väg ner från T1 (terminator peak)


Jana vet hur man jobbar med kameran


Borta bra men hemma bäst som man säger...idag var vi återigen tillbaka i Revelstoke och fick en underbar dag med sol och underbar snö när vi turade ut lite. Närmast anläggningen hänger det mest lata dudes och haschrökande ligister på brädor och dom vill man ju gärna slippa så vi tar på stighudarna och hudar ut en 30-40 minuter så slipper vi dem.
Pelle ser lite sliten ut vid sista uppfarten till Montana Peak


Pelle får lön för mödan på vägen ner dock. Ser ni lavinkäklan till höger - den är resultatet av min nedfärd genom rännan till vänster om klipporna.


Pudersvängar ned för Montana


På väg ner från berget idag passade jag på att trycka på lite i pisten, det är ju som kul det med - få känna fladdret i byxbenen och se dubbla horisonter när man kommer ner...

När vi kom till botten och började prata om hur fin dag vi haft jag och Pelle var det en kille som gled förbi och frågade om vi var svenskar. Sen sa han "fan va fort du körde i pisten"....jag frågade om han blev rädd när jag körde om honom och garvade, skyllde på tyngdlagen och sa att jag inte kan åka långsammare...en rolig kommentar dock! Kanske det bästa med hela dagen :)
Bränna pist är också najs!I morgon ska vi nog åka till Rogers Pass - det kommer bli grymt!

Kommentarer
Postat av: Den förlorade rumskompisen

Det är så jävla bra bra bra!!!

2011-02-09 @ 15:43:42
Postat av: Lilleman

Precis det skrek dom (verdimmt dumkopf aschtung arschlosch) efter mig i helgen när jag var i Österrike och hade 3 riktigt bra dagar, i varje fall ur en föredettings perspektiv. Kan tänka mig att folk föll till höger och vänster av tryckvågen när du gled förbi.

2011-02-10 @ 07:10:33
Postat av: Martin Stenberg

Fasen vad gött ni verkar ha det Martin! Jag är helt klart avundsjuk, men också inspirerad, det blir nog en vända för mig snart igen :)

2011-02-10 @ 22:26:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0