Dagarna efter en dump

När den värsta hetsen lagt sig och området närmast liftarna är uppkört med spår överallt är de bästa dagarna här. Med minimal ansträngning når vi ut till ospårade ytor där alla pratar skandinaviska (nästan alla i alla fall) och det känns helt osannolikt att vissa turister betalar stora pengar för att få tre åk med cat-skiing på en dag i området som vi når ut till med enbart en 15-20 minuters promenad.

South bowl mot Montana bowl en solig januaridag i -20 grader



På väg tillbaka från Montana bowl i kvälls solen

Det är även när hetsen har lagt sig som man får tid att ta fram kameran och fota lite av det vackra landskapet. Och kanske tajma in någon snygg pudersväng eller något schysst dropp...

Jojje (drutten) droppar klippa i South bowl...ja det blev kraschlandning



Rickard - en nyfunnen vän trycker av en go klippa...



Pudersväng!

Vädermässigt kan denna resa inte ha börjat bättre. Efter några dagar i början med ganska fint väder och bra sikt men inte episk snötillgång direkt kom ett omslag i vädret och den första snöstormen drog in över oss. Med ungefär 80 cm snö på 2-3 dagar har vi hållit oss sysselsatta med liftnära åkning och matat på till benen inte burit längre. Början av denna vecka klarnade det sedan upp och temperaturen droppade ner mot -20...brrrr. Nu har det dragit in ytterligare ett nederbördsområde och vi väntar oss upp mot 1 meter snö de närmaste dagarna så därför blev det en välbehövlig vilodag i dag (har åkt 10 av 11 dagar sedan vi kom hit) med en obligatorisk redbull-vodka-fylla igår kväll...kanske inte bästa uppladdningen för en vilodag men väldigt kul var det.

Efter någon öl och en grogg kände vi oss även mogna för att prova på stadens kulturliv och begav oss därför av mot strippklubben strax innan dess stängning. En notering väl värd att nämna är att ett urval av etablissemangets gäster (skoter-rednex från Alberta) började bua när pausunderhållningen mellan showen stängdes av, nämligen den skoterfilm som visades på filmdukarna i lokalen...intressant prioritering av dessa män!

Nu laddar vi upp inför episk skidåkning i morgon, 2dm fjäderlätt har fallit ner från himlen under dagen och ytterligare två ska komma under natten.

Over and out!

Kommentarer
Postat av: bela

Fantastiska bilder.

2011-01-13 @ 11:31:04
Postat av: Albing

Härligt, härligt! Själv har jag en dag på telis i ett snöigt värmländskt Branäs som senaste merit på skidfronten. Kanske inte ritkigt jämförbart med er åkning men jag kan nog påstå att mina ben var minst lika slitna som dina på första vilodagen. Jag fick kramp i låren på slutet av dagen.

2011-01-13 @ 12:06:08
Postat av: sunken

Visst är det fint Bella!? Vi har fått så där 20-30 cm till superfluffigt puder på berget idag och i natt ska det komma 10-20cm till...vi har det vi gör kan man säga...;) Dalle, Branäs kanske inte går att jämföra riktigt men en skiddag är alltid en skiddag....snart kommer jag lägga ut en länk till vår första skidfilm! Ha tålamod! ;)



2011-01-14 @ 08:03:16
Postat av: Andreas

Kommer det, så att säga, komma bilder från strippklubben också?

2011-01-14 @ 09:45:58
URL: http://unabellavita.blogg.se/
Postat av: sunken

Furu, jag tror så att säga att det är "förbjudet". Men jag ska höra med dem nästa gång...

2011-01-16 @ 08:33:39
Postat av: John

Kanske kvalitén inte var av den bättre sorten på strippklubben när man hellre ser skoterrullar.. ;)

2011-01-16 @ 18:23:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0