Svenskjävlarna 2.0

...eftersom det inte snöat något på senaste tiden har min bitterheten slagit till något. Detta har väl även resulterat i sämre pepp att utföra huvudsysslan och anledningen till att jag är här - dvs att åka skidor. Att komma upp på morgonen har helt enkelt en lägre prioritet numera vilket förvisso kan vara gött men det är ju lite fel fokus kanske? På något konstigt sätt blir man bortskämd när man är här borta, en dag i pisten känns inte lika spännande längre helt enkelt som den gjorde på Student Ski i Hemavan 2002...om det nu verkligen var piståkningen som lockade då?!

Okey, hur som helst....de yngre svenskarna fortsätter att skämma ut sig själva och sina landsmän på berget. Kan ju tillägga att medelåldern bland de som är här är hyffsat låg. Jag skulle bli förvånad om 10% av dem har något som helst minne från fotbolls VM -94 då de flesta troligtvis hade fullt upp med potträning, gåstolar och annat som hör spädbarnsåldern till...?

De får givetvis åka till andra sidan jorden för att dricka alkohol om de känner för det men de beteer sig dessvärre ganska dåligt och oansvarigt på berget och det är märkbart att skidpatrullen och andra kanadensare börjat ledsna på Svenskarnas beteenden. Ett antal har fått sova ute i skogen då de gått vilse på berget och åkt utanför skidområdet utan att ha koll, vilket skidpatrullen börjat skämta om. Nina och Sebastian stoppade som jag tror jag skrev tidigare en kille som var på väg rakt ut på en hängdriva! Så om någon frågar var jag kommer från svarar jag inte Sverige längre...

Det kanske bara är jag som håller på att bli hopplöst gammal och utväxlad men de tycks tro att Revelstoke är ett partyställe och att man därför kan bete sig som alla party-svenskar i exempelvis Chamonix, St Anton, Serre eller andra orter i Alperna. Det finns en Facebookgrupp med närmare 200 pers (är givetvis själv INTE med i denna, men har fått det berättat för mig) där det dagligen annonseras ut om fester, förfester, mellanfester, after-ski fester, after-hockey fester, after-what ever fester. De har tydligen även namngett sina olika säsongsboenden med kodnamn så att det är lättare att veta var festerna är. "Dagiset" och "Djurparken" är två exempel på namn som finns....vilket av dessa gäng som var ute och åkte här om dagen (och som Nina fotade) är oklart men "djurparken" ligger nära till hands även om "dagiset" inte heller känns speciellt långsökt...?

Här om dagen hade tydligen leveransen av djurdräkter anlett Revelstoke och svenskjävlarna, för
dessa figurer kunde ses skrikande och tjoande relativt berusade i backen hela dagen....

En brunbjörn på färd ner för pisten i solskenet (idiot nr 1)

Resten av dagiset, förlåt djurparken...en krokodil, en tiger,
en pingvin, en katt och en känguru studsade runt på berget (idiot nr 2 till nr 6)

Idag har vi dock haft en riktigt fin dag, vi droppade in på norrsidan av berget där solen inte påverkat snön så mycket. Ett åk i en bowl som kallas Highway bowl avverkades och avslutades med en promenad upp i skogen för att hinna med liften tillbaka. Med en minuts marginal fixade vi det så det var ju bra. Snön var även riktigt fin stundtals och det var lätt över förväntan så morgondagen planeras utföras på liknande sätt innan vi är bjudna på tex-mex-fest hos Rickard, Carro, Jonathan, Erik, Anna, Rebecka och Jocke.

P.S. Jobbar just nu på med Film 2.0 som jag hoppas kunna ladda upp efter helgen någon gång. D.S

Trevlig helg alla!

//M

Kommentarer
Postat av: Erik

Hahahaha!!! Kan ju inte annat än att hålla med! Hur mår mexicanerna idag då? Adios amigos

2012-02-12 @ 22:47:12
URL: http://hammarsten.blogspot.com
Postat av: G

Fy fan. Man kanske får skita i o återse Revy o dra direkt till Alaska istället...



Njut iaf - tänk på att det e fan så mycket bättre än alternativet!

2012-02-13 @ 14:23:37
Postat av: pata

Ha ha, skillnaden mellan oss "idioter" och du själv är att vi har roligt, umgås och festar när det inte snöar medan du ägnar tid åt din bitterhet och är bitter över att andra har roligt! :D

glöm inte att le mellan varven ;)

2012-03-02 @ 19:06:27
Postat av: Richie

Underbart med lite bitterhet från sameland ;)

2012-03-02 @ 19:22:24
URL: http://pillowrider.se
Postat av: Gurra

Ja tror bestämt att jantelagen lever i allra högsta grad. Hur va tex mex festen btw?

2012-03-02 @ 19:34:39
Postat av: Lar Persson

Jag kan fortfarande vakna kallsvettig mitt i natten och skrika i panik efter mardrömmar om Håkan Milds straffmiss mot Rumänien. Inget som känns jättevärt att minnas.



Om du vill så fixar jag ett schysst kompispris på en djurdräkt från kigu.se. Hoppas du får en fortsatt trevlig vistelse i Revelstoke.

2012-03-02 @ 19:45:05
Postat av: Martin

Her i Norge har vi ett ord for sånne poster som denne: Patetisk...

2012-03-02 @ 20:02:35
Postat av: Karl

Som grundare av grupperna (de finns för 8 andra skidorter också, hehe) är det ju trevligt med publicitet, tack tack!



Jag vet inte hur du helst avnjuter din skidsäsong på bästa sätt men det här är i alla fall vårt, men vill du ha ett tips för att undvika vår "sort" i framtiden så undvik alla orter som får stor uppmärksamhet i förra årets skidfilmer B)

2012-03-02 @ 20:11:50
URL: http://www.nordicskibums.net
Postat av: mrcomicrelease

kan du kolla med dom där grabbarna om hur man beställer djurdräkterna? Vill ha!



svar via mail till: [email protected]

2012-03-02 @ 21:11:24
Postat av: Mano

Dagiset välkomnar dig med varma händer till en stor fest i Ottos ära imorgon. Inte ska du behöva sitta hemma efter en dag på berget och långsamt förvandlas till en riktig bitterfitta. Här i Revy är alla en stor familj så kom och var med istället för att klaga på oss.

2012-03-03 @ 02:02:10
Postat av: Martin

Shane McConkey vrider sig i sin grav... Freeride handlar om glädje och kärlek!

2012-03-03 @ 02:10:08
URL: http://http://unofficialnetworks.com/gnar/
Postat av: dude

Det är sjukt skönt att du inte har någon självdistans alls, fruktansvärt underhållande. Du kanske inte skall ta livet på så stort allvar och börja ha lite sköj istället. Det blir ju nästan tragikomiskt när man ser dina filmer och bilder och du inte ens är nära att svara upp åkmässigt till din seriösa inställning till skidåkning och säsongande. Hate to brake it to you men jag tror tyvärr att du tillhör dom där naabsen du klagar på i ett av dina inlägg.



By the way, du behöver inte vara orolig du ser inte alls ut som en svensk i dina skrikande skidkläder. Kanske måste nämna att det sista var ironiskt, folk utan humor och självdistans brukar ha svårt att föstå just ironi.

2012-03-03 @ 02:26:28
Postat av: Jakob och Oscar

Inget ont mot någon men här är några viktiga korrigeringar:

1. Det är en Apa, ingen brunbjörn (hans BMI ligger under 17)

2. Det är en dinosaurie inte en krokodil (hennes BMI ligger över 17)

3. Vi var inte fulla. Möjligtvis höga på endorfiner.

2012-03-03 @ 06:28:58
Postat av: Lasse Måttgård

Jag skulle vilja se en film gjord av "Dude" eftersom han (?) utan att tala om sin identitet indirekt genom att klaga på Martins teknik själv hävdar att han(?) har bättre teknik än Martin. Dessutom kan han(?) inte acceptera Martins ironiska åsikter och inlägg utan att göra påhopp på dem, vilket bara bidrar till att jag snarare tror att Martin har träffat ganska så rätt... Att kritisera någon annans åsikter (som inte använt någons specifika namn) utan att ge sig själv tillkänna känns oseriöst och lågt. Go Martin, mer ironi till folket och be inte om ursäkt för att nån annan inte kan hantera hur de uppfattas av sin omgivning.

2012-03-03 @ 19:34:57
Postat av: Jakob

btw, grymt att få med alla i en bild! Den tar jag :)

2012-03-09 @ 03:11:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0